Skip to main content

FC Diepenbeek - U13B

zaterdag 20 november 2021

Zaterdagmiddag 14u00 op een veld in Diepenbeek: De U13B treden aan tegen hun “zwart beest”. Na de 3-3 uit de heenronde, belooft het een moeilijke match te worden. We spreken af om het fysiek, sterke Diepenbeek FC te bekampen met een hoog blok en constante druk op de bal.

Dit zorgt voor vele kansen in de eerste helft: maar Bas, Joppe, Amauryc en enkele keren Juul hebben pech in de afwerking. Achteraan geven Sem, Reinaut, Thibo en Keeper Emiel, hoog uit doel spelend, niets weg. 0-0 in het eerste kwart maar véél veldoverwicht.

In het 2de kwart voeren de Heide-jongens de druk nog op. Diepenbeek komt nu helemaal niet meer aan voetballen toe. Wie breekt eindelijk de ban ?... Linkse slingerback Thibo zorgt met een afstandsschot voor de 0-1 en de bevrijding. 0-2 en 0-3 volgen nog voor de koffie. Thijs scoort in een rommelige fase na voorzet van Thibo en Bas met een afstandsschot na een goeie interceptie.

In kwart 3 gaat de voet niet van het gaspedaal, in tegendeel…. De 0-4 is een juweeltje: na een strakke hoekschop buffelt Kapitein Amauryc de bal binnen. Bas maakt met nog 2 doelpunten zijn hattrick compleet in dit kwart: éénmaal op aangeven van Amauryc en éénmaal op aangeven van Thibo.

Ook in het slotkwartier gaan we lustig op ons elan verder. Dankzij de tomeloze inzet en discipline van Deniz, Sem, Reinaut, Juul en de anderen geven we niks weg. Amauryc scoort nog met een punter. Bas zet het orgelpunt met een pegel na een goede actie van Thijs.

Glansprestatie: 8 doelpunten, niks weggeven, ijzeren discipline en fantastische inzet ! Een hele wedstrijd de “5 seconden”-regel kunnen aanhouden… echt top ! Hiervan gaat een trainershart iets sneller slaan ! C’mon de hei ! Of in Amauryc zijn woorden: “Daar boven op die berg, daar zaten…”