U15a - Sparta Kolmont

zondag 21 november 2021


Bij winst van onze U15A ploeg kon Kolmont KHO Heide niet meer bij halen in de stand....en speelden we dus kampioen!

1,5 jaar geleden inmiddels kregen dezelfde jongens de kans om de finale van de beker van Hasselt te spelen. Een lockdown besliste er helaas anders over.

Nu kregen ze dus een nieuwe kans. Met winst tegen Kolmont zou de 7 punten kloof niet meer te overbruggen zijn en was het kampioenschap een feit.

Het beloofde echter een moeilijke wedstrijd te gaan worden tegen het nummer 2 in de stand. En zo bleek. Een gelijkopgaande wedstrijd, met veel meer kansen voor de thuisploeg. Daar tegenover een uiterst efficiënt Kolmont.

Met een 0-1 achterstand trokken we de kleedkamers in. Nog geen man overboord maar "het zal toch niet waar zijn he". Het talrijk aantal supporters bleef echter achter de Hei staan en dat resulteerde in een snelle gelijkmaker.

Toch was het weer Kolmont dat op voorsprong kwam. Het was plots alle hens aan dek om toch nog een punt uit de brand te slepen. Het bleef hard werken om dat toch meer dan verdiende punt. En zo geschiedde! Met een harde knal van Bram lag de 2-2 in het mandje.

Het was bibberen tot de laatste minuut, en daarin gebeurde het ondenkbare. Bij een laatste corner voor de bezoekers, werd het juiste voetje tegen de bal gezet en lag de 2-3 achter Kobe in doel. Drama! 

KHO geen kampioen. Sparta Kolmont komt op 1 punt van KHO in de stand, met nog 2 wedstrijden te gaan. Alles nog in eigen hand wel, met nog twee 'op papier' makkelijkere tegenstanders.


Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Copyright © khoheide.be 2022
privacyverklaring - gebruiksvoorwaarden