Skip to main content

U13 A - FC Torpedo Hasselt B

zaterdag 16 oktober 2021

Trainer Tom had zijn troepen goed voorbereid voor deze ontmoeting met Torpedo Hasselt, die zich aandiende als een ‘mooie uitdaging’.

Met de supporters op post en onder een stralende zon, trappen we af en gaat het spel op en neer zonder echte kansen. Na een tiental minuten neemt Hogerop de bovenhand met een sterke dirigent Sem op het middenveld en kan Alexander na aan slimme pass van Younes mooi afronden, een verdiende 1-0 op het scorebord. Jammer dat het tweede doelpunt niet valt, wel een gelukje dat de scheidsrechter een duidelijke handsbal van Linus door de vingers ziet (of beter: niét ziet, door de zon).

We blijven de wet dicteren in het tweede kwart en nu wordt er wel vlotjes gescoord: Sem kan zijn goeie wedstrijd verzilveren met een mooie schuiver en Max toont zijn klasse door vlotjes een aanval af te ronden, ingezet door Jarne met een vernuftige panna en mooie breedtepass van Lucas: 3-0.

Torpedo blijft meevoetballen en komt soms gevaarlijk opzetten, maar Warre staat pal. Aanvallender zijn we scherper dan onze tegenstander en na een mooie steekbal van Jaden kan Max afronden: 4-0.

Tijdens de rust blijft coach Tom zijn manschappen aanvuren en het doelpuntenfestival zet zich voort in het derde kwart. Joppe maakt het mooie weer op rechts en kan na een een-twee Jaden in stelling brengen. Weer brengt de keeper redding, maar Joppe staat op de juiste plaats om af te ronden: 5-0. We blijven controleren en mooi voetbal op de mat brengen en Max kan in zijn eigen stijl in twee tijden afronden: 6-0.

Onbewust gaan onze jongens een beetje gas terugnemen en kan Torpedo Warre voor het eerst verschalken. Een vervelend misverstandje achteraan zorgt voor de 6-2. Niemand is ongerust- zeker niet de enthousiaste supporters- maar trainer Tom voelt nu toch de druk van Torpedo toenemen.

Het vierde kwart brengt weer een kentering: Younes dribbelt naar hartenlust op links, samen met zijn partner in crime Lucas en samen kunnen zij hun ploegmaats vaak in stelling brengen: Alexander en Jaden combineren vlotjes en Jaden knalt weerom op de doelman, maar Max staat weer op de juiste plaats: 7-2.

Ondertussen blijven Jarne, Linus en Reinout de boel gesloten houden achteraan en aanvallen lanceren. Torpedo probeert nog wel, maar moet de wet van de sterkste ondergaan: Max werkt onder de doelman af en Jaden kapt zijn tegenstander uit en vlamt de bal met links onder de deklat in: 9-2. Younes zet met een mooie beweging Max voor goal, de doelman probeert nog, maar de bal hobbelt traag binnen. Na een zeldzame tegenaanval mildert Torpedo nog tot 10-3. De eindstand staat op het bord.

Het frivole voetbal van Hogerop heeft een klinkende overwinning opgeleverd. Een dikke chapeau aan coach en spelers!