Skip to main content

U9 HO Heide A-Zutendaal 9-11

zondag 13 maart 2022

Coach Younes had in zijn laatste seizoen als trainer zijn spelers op scherp gezet voor de kraker tegen Zutendaal, de tegenstander die ons in de heenwedstrijd nog van de mat had gespeeld.

De match begint veelbelovend met licht overwicht voor Hogerop, toch blijkt Zutendaal veel efficiënter en spelen het mooi uit: 0-1. De tegengoal doet ons geen deugd en we verliezen de pedalen: 0-4 na tien minuten. Komt dit nog goed?

Kristiaan komt met de bevrijdende tegentreffer en de Hei komt terug op toeren: Juul net naast, Quinn gestopt door de keeper en Maxime op de lat, we komen terug in de match!

In het tweede kwart prikt Kristiaan de 2-4 op het bord en staat het vizier van Juul niet op scherp, anders stonden we gelijk. Jammer genoeg verwerkt Quinn ongelukkig in eigen doel en staan we plots voor een verrassende 2-5 stand. Quinn laat het echter niet aan zijn hart komen: hij onderschept de bal en maakt mooi af met links: 3-5.

Zutendaal blijft de bal toch goed rondspelen, maar we staan pal en Quinn knalt de 4-5 binnen na een mooi gekruist schot. De keeper van Zutendaal speelt een puike match maar die bal was onhoudbaar.
Net voor rust komen we heel goed weg wanneer de aanvaller van Zutendaal mist voor een open goal. De monden van de supporters vallen open, dit had veel slechter kunnen aflopen.

Coach Younes port zijn jongens aan tijdens de rust en Sean en Michaël blijven de verdediging van Zutendaal onder druk zetten. Maxime heeft een zware linker en dat heeft de doelman van Zutendaal geweten: 5-5! Eindelijk gelijk!

Jammer genoeg blijft Zutendaal toch iets beter combineren en lopen ze terug uit naar 5-7, ondanks mooie pogingen van Hogerop. Quinn kan met een schuin schot milderen tot 6-7, en na een nieuwe tegenprik Kristiaan tot 7-8, maar dan is het duidelijk dat ons gebrek aan efficiëntie ons parten gaat spelen, Zutendaal ruikt de overwinning en loopt uit naar 7-11.
De sfeer op het veld wordt grimmiger en de match wordt potiger: ondanks bloedneuzen en blessures blijven alle spelers knokken. Juul en Isaac verzachten de pil met twee prachtige doelpunten. De eindstand is 9-11.

Een mooie prestatie van onze ploeg, een mooi eerbetoon aan hun coach Younes. Een dikke proficiat aan Michaël, Sean, Isaac, Quinn, Maxime, Juul, Kristiaan en trainer Younes.